Orientální i zemité
Posted on: 17.4.2017, by :

Každého láká jiná příchuť, chuť nebo vůně. A že u čajů máme z čeho vybírat. Existuje celá řada černých, dokonce i vzácné bílé druhy či žluté. Zelené populární svými antioxidanty. Pu-erh nebo maté, tolik druhů směsí už v různých zemích světa vykouzlili. Luhováním a zkoušením nových přísad vznikají i nové vyzývavé typy. Věděli jste například, že existují slisované bílé lístky, ze kterých se posléze vyrábí takzvaný kvetoucí čaj ? Chuť a vůně je jedna věc, ale když i můžete vidět, jak se takovýto obrazec rozvíjí, je to prostě nádhera. Okouzlí vás svými smyslnými tóny.

Vaření a alchymie

Do některých se přidává mléko, jako vzor zřejmě posloužil anglický styl přípravy těchto nápojů. Jiné se připravují na více zálivek. Teplota na zalití tohoto zmíněného kvetoucího nápoje by měla být okolo 70°C až 80°C, voda by neměla úplně vřít. Pak má tu správnou chuť.

Orientální i zemité
4 (80%)2